Stel je voor: de mooiste, meest indrukwekkende schilderijen uit de Eregalerij van het Rijksmuseum aan de wand in de klas. Niet voor een dag of een paar weekjes, maar het hele jaar door, jaar in, jaar uit. Dat kán nu gewoon, met de collectie van Oude Meesters in de Klas.

ACHT ICONISCHE PANELEN

 

Acht panelen, met acht iconische schilderijen van acht beroemde Nederlandse meesterschilders: dat is de collectie van Oude Meesters in de Klas.

Plus: bij elk schilderij een lesbrief met interessante achtergrondinformatie (afgestemd op het niveau van de groep) over het schilderij, de schilder en de tijd waarin hij leefde, de gebruikte schildertechniek en een korte, makkelijk uitvoerbare opdracht gerelateerd aan het schilderij.

Lees meer…

VERTROUWD MET DE KLASSIEKERS

 

Het doel van de Oude Meesters in de Klas-collectie: kinderen in het basisonderwijs op een uiterst effectieve en eenvoudige manier vertrouwd maken met een aantal ‘klassieke werken’ in de Nederlandse kunst.

Stel je voor: je zit een heel jaar lang in een klas waar De Nachtwacht op groot formaat aan de muur hangt. Zelfs als er de rest van het jaar niet veel aandacht aan het schilderij wordt besteed, zullen leerlingen dit kunstwerk de rest van zijn leven herkennen.

SIMPEL EN DOELTREFFEND

 

Het kunstwerk in de klas zal ook nieuwsgierigheid opwekken en de fantasie stimuleren. In een museum mag je niet met je neus bovenop een schilderij staan, je mag het niet aanraken, niet lange tijd bestuderen.

Dat kan en mag in de klas allemaal wel. Waarom blaft de hond zo op De Nachtwacht? Wat doet de vrouw in het steegje op Het Straatje van Johannes Vermeer? En waarom staat die jongen op Het Sint-Nicolaasfeest te huilen?