Dankzij de digitale lesbrief is inzoomen op het schilderij in de klas nóg makkelijker.

De Oude Meesters in de Klas-collectie focust zich bewust niet op het digitale. Met (letterlijk!) tastbare panelen en mooi vormgegeven lesbrieven, houden we de achtergrondinformatie behapbaar voor zowel de leerkrachten als de leerlingen. Het internet staat bomvol met interessante informatie over de beroemde schilderijen uit de collectie én de meesters erachter. Meer dan genoeg om in te verdwalen.

Fantasie en zelf op ontdekkingsreis
De informatie in de lesbrieven van de Oude Meesters in de Klas-collectie geeft leerkrachten en leerlingen een goede basis om de details in het schilderij te ontdekken en de schilder beter te leren kennen. En er blijft ruimte voor fantasie. Het ultieme doel is bereikt als de leerling zó geïntrigeerd is geraakt door het schilderij of de meester erachter dat hij/zij daarna zélf op zoek gaat naar meer informatie.

Digitale ondersteuning in beeld
De digitale lesbrief is geen aanvulling op de fysieke lesbrief, maar geeft de leerkracht (vooral in de onderbouw, waar de leerlingen zelf geen lesbrief krijgen) de mogelijkheid om details uit het schilderij op het digibord te laten zien en de overige informatie in de lesbrief te ondersteunen met beeld. De digitale lesbrieven zijn alleen toegankelijk voor gebruikers van de Oude Meesters in de Klas-collectie.